Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Κέα Τζιά "Οι Λεύκες"

Δείτε τα δωμάτια μας στη Κεα Τζια...Δείτε τα δωμάτια μας...

Ιστορία

Ο Μύθος και η Κέα - Τζιά…

Πετρινος Λεων, Κεα Τζια, Δωματια στην Κεα Οι Λευκες


Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομα της Κέας ήταν Υδρούσα, λόγω των πολλών πηγών που υπήρχαν στο νησί.  Ήταν ακριβώς λόγω αυτών των πηγών, που η Υδρούσα έμοιαζε με επίγειο παράδεισο, γεμάτη δάση και οργιώδης βλάστηση.

Την Υδρούσα, κατοικούσαν οι Νύμφες, οι μυθικές νεράιδες πλάσματα που έφεραν την εύνοια των θεών.

Όταν όμως οι Νύμφες εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους, από ένα λιοντάρι, ήρθε η παρακμή του νησιού.

Σαν αποτέλεσμα της οργής των Θεών για την εκδίωξη των Νυμφών, ήρθε η παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία, που σε συνδυασμό με τη κυριαρχία του Σείριου στον ουράνιο θόλο έκανε τη ζωή στο νησί αφόρητη.


 

Οι κάτοικοι του νησιού λοιπόν, προσέτρεξαν σε βοήθεια στον ημίθεο Αριστέο, γιό του θεού Απόλλωνα, και εκείνος με θυσίες προς τους θεούς, καθιέρωσε τους βόρειους δροσερούς καλοκαιρινούς ανέμους, γνωστούς και ως μελτέμια, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του κλίματος στο νησί.

Ο Αριστέος επίσης, ήταν εκείνος που δίδαξε στους κατοίκους τη χρήση της γεωργίας, της μελισσοκομίας, και της κτηνοτροφίας.

Το νέο της όνομα η Κέως, το οφείλει σύμφωνα με το μύθο, στον ήρωα Κέο (γιός και αυτός του Απόλλωνα), αρχηγό των Λοκρών που από τη Ναύπακτο εποίκησαν το νησί.

 

 

Κύλιση στην Αρχή

Copyright © 2011, All Rights Reserved. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας, σας περιμένουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας, μαζί μας, στα δωματιά μας στη Κέα - Τζιά !!!