Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Κέα Τζιά "Οι Λεύκες"

Δείτε τα δωμάτια μας στη Κεα Τζια...Δείτε τα δωμάτια μας...

Η Κέα μας Σήμερα

Η Κέα αποτελεί μέλος του νησιωτικού συγκροτήματος των Κυκλάδων.

Είναι το δυτικότερο κατοικήσιμο νησί, των Κυκλάδων και εκείνο το οποίο βρίσκεται εγγύτερα στην Αττική.
Συνδέεται ακτοπλοϊκά με την ηπειρωτική Ελλάδα, από το λιμάνι του Λαυρίου.
Η συνολική επιφάνειά της είναι 131 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ορεινό νησί και η υψηλότερη κορυφή της (ο Προφήτης Ηλίας) είναι στα πεντακόσια εξήντα οκτώ (568) μέτρα.
Πρωτεύουσα του νησιού, είναι η Ιουλίδα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο τριακοσίων περίπου μέτρων. Το λιμάνι του νησιού μέσω του οποίου συνδέεται με το Λαύριο, είναι η Κορησσία. Το Βουρκάρι θεωρείται ο σημαντικότερος παραλιακός οικισμός του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τη Κορησσία. Αποτελεί τη καρδία της νυχτερινής ζωής του νησιού. Εδώ θα βρείτε τα Τα δωματια μας στη Κεα, στο Βουρκάρι της Κεας. Περισσότερα...

Η Κεα

Η Κέα μας στην Ιστορία

Η παλαιότερη ονομασία της Κέας ήταν Υδρούσα,

ενώ κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας το νησί λεγόταν Τζιά. Η σημερινή της ονομασία, οφείλεται στον ήρωα Κέω, που ήταν επικεφαλής των Λοκρών από τη Ναύπακτο, οι οποίοι κατά την αρχαιότητα κατέλαβαν το νησί.
Παντού στη Κεα, ο παρατηρητικός επισκέπτης, θα δει σημάδια της Ιστορίας.
Μιας Ιστορίας που ξεκινά από το 3200 πχ στη χερσόνησο της Αγίας Ειρήνης στο Βουρκάρι και φθάνει στο σήμερα, στην εγκαταλειμμένη βιομηχανική μονάδα της Εμαγιέ στη Κορησσία...

Περισσότερα για την Ιστορία της Κεας...

Με αφετηρία τα δωματια μας στη Κεα, ελάτε να ζήσετε την Ιστορία από κοντά...


Φωτογράφια : Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας
alt

Η Κέα μας...

Κύλιση στην Αρχή

Copyright © 2011, All Rights Reserved. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας, σας περιμένουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας, μαζί μας, στα δωματιά μας στη Κέα - Τζιά !!!